Cribratges gratuïts a Lleida per prevenir el glaucoma

Tel: 973 245 380
ILO OFTALMOLOGIA Dr, Fleming,14 · 25006 Lleida, Lleida · Tel: 973 245 380

Cribratges gratuïts a Lleida per prevenir el glaucoma

dilluns 11 de març 2024

Amb motiu del Dia Mundial del Glaucoma, commemorat el 12 de març, la Fundació Ferreruela Sanfeliu (FFS) llança la campanya "Ull amb el glaucoma!" en col·laboració amb la Clínica ILO. Aquesta iniciativa té com a objectiu conscienciar sobre aquesta malaltia ocular i fomentar el cribratge entre la població de risc no diagnosticada.

La campanya està dirigida especialment a persones majors de 60 anys, aquelles de més de 40 anys amb antecedents familiars, individus d'origen africà o asiàtic, així com persones amb miopia o hipermetropia alta. L'objectiu final és assegurar que totes les persones amb glaucoma a Lleida rebin un diagnòstic i tractament precoç.

El glaucoma, conegut com "la ceguera silenciosa", és una malaltia que sovint no presenta símptomes fins que està en un estadi avançat. Aproximadament el 50% dels afectats desconeixen que la pateixen. La Dra. Carolina Pallàs de la unitat de glaucoma d’ILO destaca la importància del diagnòstic precoç: "És de cabdal importància poder diagnosticar la malaltia en els primers estadis, quan encara no dona senyals, per poder controlar i evitar la seva progressió."

Per sol·licitar el cribratge gratuït, les persones dins d'aquests col·lectius de risc poden trucar a la Clínica ILO al telèfon: 973 245 380 al llarg d'aquesta setmana.

← Tornar
© ILO Oftalmologia · Tots els drets reservats · Avís legal ·
ILO OFTALMOLOGIA Dr, Fleming,14 · 25006 Lleida, Lleida · Tel: 973 245 380