El comúdelleida reclama obrir el procés per a la vianalització del Centre Històric

Tel: 622059290
LLEIDA.COM - Comú de Lleida
COMÚ DE LLEIDA Carrer Enric Pubill "Lo Parrano", 8 · 25005 Lleida · Tel: 622059290

El comúdelleida reclama obrir el procés per a la vianalització del Centre Històric

dimarts 30 de abril 2024

La proposta de vianalització del Centre Històric, que ja es va plantejar al 2022 en el marc del Consell de Zona per part de l’associació Som Veïns, ha de permetre millorar la mobilitat, recuperar espai públic per a la convivència i atreure nous models de negoci al barri. Per al comúdelleida aquesta ha de ser una mesura central dins els plans per a la regeneració del Centre Històric.

«Veiem que el govern no contempla aquesta demanda del veïnat en el seu Pla Especial del Centre Històric, tot i que vol restringir la zona de baixes emissions a aquesta àrea», explicava Laura Bergés, regidora del comúdelleida. «Per això, tornem a reclamar que es tingui en compte la proposta de convertir el Centre Històric, com han fet moltes ciutats, en una zona per a vianants, amb accés prioritari i restringit per al veïnat, transport públic i serveis essencials».

El grup municipal demana que es posin en marxa els treballs tècnics per a l’elaboració del projecte de vianalització, partint del projecte presentat per Som Veïns; un procés participatiu obert al veïnat del barr per fer aportacions al projecte, i la redacció definitiva del mateix per iniciar la implementació de les mesures de menor cost ja al 2024 i completar la vianalització al 2025.

← Tornar
© COMÚ DE LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
COMÚ DE LLEIDA Carrer Enric Pubill "Lo Parrano", 8 · 25005 Lleida · Tel: 622059290