Abella: “Això va de fer-se respectar i tenir un president solvent que vagi a Madrid a donar instruccions o tenir-ne un que vagi a rebre-les”

Abella: “Això va de fer-se respectar i tenir un president solvent que vagi a Madrid a donar instruccions o tenir-ne un que vagi a rebre-les”

diumenge 28 de abril 2024

En un acte davant 200 persones a la Llotja de Lleida, el secretari general, Jordi Turull, ha afirmat que “la gran preocupació d’Illa avui és Pedro Sánchez i no els problemes dels catalans


La cap de llista per Lleida, Pirineu i l'Aran, Jeannine Abella, ha subratllat que "aquestes eleccions van de fer-se respecte i van de tenir un president solvent que vagi a Madrid a donar instruccions o de tenir-ne un que vagi a rebre-les i a no incomodar". Abella ha fet aquestes declaracions en l’acte que Junts + ha celebrat al Foyer del Palau de Congressos de la Llotja de Lleida, que s’ha omplert amb més de 200 persones. Per la cap de llista, "Catalunya necessita lideratge i nosaltres tenim el millor líder, tenim Carles Puigdemont, el president legítim de Catalunya i amb la vostra força farem possible el seu retorn".

En la seva intervenció, Abella ha expressat el seu orgull per encapçalar una llista de persones compromesa amb Ponent, el Pirineu i el país, "gent que aporta coneixement i solvència" i ha recalcat que mentre "tots els partits venen a parlar de Lleida i se n'omplen la boca en campanya, Junts marca la diferència quan seiem als escons i continuem parlant del territori, de la pagesia, de la fauna salvatge, de com salvar el petit comerç, de com fer viu el país de punta a punta". La candidata també ha denunciat el retard en el pagament dels ajuts a la sequera als pagesos i l'aturada de la modernització del Canal d'Urgell, així com la desinversió a Catalunya en matèria d'infraestructures.

Per la seva banda, el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha lamentat que “la preocupació d’avui de Salvador Illa és Pedro Sánchez i no els interessos i les preocupacions dels catalans”. En aquest sentit, ha assegurat que “no l’hem sentit mai defensar els interessos de Catalunya. On era l’1 d’octubre?, on era davant la revolta dels pagesos, o davant el caos de Rodalies? Mai es queixarà a Madrid per defensar els interessos dels catalans”.

Per aquest motiu, Turull ha remarcat que no podem permetre que aquestes eleccions posin al capdavant del Govern algú que quan es tracta de defensar Catalunya deixa tirats als catalans. “Per aixecar Catalunya cal tenir al capdavant de les institucions algú disposat a defensar el país sempre i en qualsevol circumstància. Hem d’aprofitar l’oportunitat que ens donen les eleccions per tenir bon govern, lideratge i recuperar l’orgull i l’autoestima”. Turull ha insistit en que aquestes eleccions són cosa de dos, de Puigdemont o Illa. “Què preferiu, un president vagi a demanar instruccions a Madrid o un president català que doni instruccions a Catalunya”, ha reblat.

A l’acte també ha intervingut el número dos de la candidatura, Ignasi Prat, qui ha defensat el projecte de Torreblanca i Quatre Pilans i ha fet una crida “a industrialitzar Lleida urgentment, per passar d’una ciutat de serveis, a un territori industrialitzat”. Anna Feliu, número tres, ha assegurat que “Catalunya comença per casa nostra, per les Terres de Lleida, una terra que dona molt al país i que no sempre ha estat valorada i ben cuidada”.

Per la seva banda, el número sis, Antoni Villas ha defensat el compromís i el suport d’Impulsem Lleida per sumar-se al projecte que farà impulsar Catalunya, mentre que Violant Cervera, ex consellera de Drets Socials, portaveu de Junts a la Paeria i número 15 de la llista, ha assegurat que “és imprescindible un bon govern, un govern proper que solucioni els problemes de la ciutadania”.

 

← Tornar
© JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA LLEIDA, Lleida