La XVIII edició del cicle Segrià Corals rendeix homenatge a M. Carme Valls, cofundadora de la coral Shalom

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
30-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La XVIII edició del cicle Segrià Corals rendeix homenatge a M. Carme Valls, cofundadora de la coral Shalom
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal del Segrià

El cicle de cant coral Segrià Corals celebra enguany la seva XVIII edició amb l'objectiu d'homenatjar M. Carme Valls Farrà per la seva destacada contribució a la promoció de la música i el cant coral.

Segrià Corals, organitzat pel Consell Comarcal del Segrià amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida, va començar aquest diumenge 28 d'abril a les a Corbins amb un acte que va comptar  amb la participació de les corals CordeVeus, de Corbins, i Sant Bartomeu, d'Alpicat.

La 18a edició del cicle "Segrià Corals" comença a posar fil a l'agulla
Peu de foto: 
Consell Comarcal del Segrià

L'homenatge a M. Carme Valls serà present en cada un dels actes del cicle, que aquest any viatjarà per Alpicat (5 de maig), Alcarràs (19 de maig), Montoliu de Lleida (26 de maig), Aitona (2 de juny), Benavent de Segrià (16 de juny), Almacelles (30 de juny), Torres de Segre (22 de setembre), Massalcoreig (29 de setembre), Alguaire (6 d'octubre) i Soses (20 d'octubre).

Entre les novetats d'aquest any, el cicle compta amb la participació per primera vegada de la coral Noves Veus, de Seròs. A més, hi haurà onze concerts, un més que a l'edició anterior.

Carme Valls

Carme Valls és una figura molt coneguda arreu de Catalunya per la seva llarga i excel·lent trajectòria com a cantant soprano, professora de cant, directora de corals i impulsora de la pedagogia musical.

El 1984, va impulsar la creació del grup de solistes vocals format per Carina Morell, Montserrat Virgili, Francesc Jové, la mateixa Carme Valls i François Barotte al piano.

Durant molts anys ha combinat els recitals amb la docència del cant, una tasca que Segrià Corals vol destacar i que la converteix en la primera persona viva a la qual el cicle de cant coral del Consell Comarcal rendeix homenatge.

Als 16 anys, va començar la seva carrera en la direcció coral. Entre 1968 i 1973, va formar part de l'equip de direcció coral i pedagògic de l'escola d'art infantil de l'Orfeó Lleidatà i va introduir nous corrents didàctics de pedagogia musical.

La tardor de 1973, juntament amb Elvira Querol, va fundar la coral Shalom, que s'ha consolidat com un referent del cant coral amb actuacions arreu d'Europa.

Durant nou anys, va ser membre actiu de l'Equip Tècnic i Comarcal del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, del qual actualment n'és membre consultiu.

En nombroses trobades corals de Catalunya ha fet cantar fins a 6.000 persones (infants i adults).

Com a docent del cant coral, des de 1981 participa en l'elaboració del Pla de Formació Musical per a Mestres en Actiu, organitzat per l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat Politècnica de Catalunya i el departament d'Ensenyament de la Generalitat, en la docència i la coordinació a les terres lleidatanes dels cursos i funcionament del pla.

L'any 1992, es va encarregar de la coordinació de tots els actes musicals de l'Any Màrius Torres.

L'any 2006, va ser la creadora i impulsora del Festival Internacional de Música Musiquem Lleida!

Actualment, Carme Valls és directora de la coral Shalom juntament amb un equip de directors i de l'Orfeó Veus del Camp de El Soleràs.

Comparteix

També t'interessarà