Illa: “El 12M Lleida pot marcar la diferència; demano mobilització i una veu clara des de les Terres de Ponent per obrir una nova etapa a Catalunya”

PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya Avinguda Blondel, 19 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 279 040

Illa: “El 12M Lleida pot marcar la diferència; demano mobilització i una veu clara des de les Terres de Ponent per obrir una nova etapa a Catalunya”

dissabte 27 de abril 2024

El Primer Secretari del PSC i candidat a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha participat avui a l’acte central de la campanya a Lleida, amb l’expresident del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero


El Primer Secretari del PSC i candidat a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha afirmat avui que “el 12 de maig Lleida pot marcar la diferència. Vull demanar mobilització, participació i una veu clara des de les Terres de Ponent per obrir una nova etapa. Catalunya necessita deixar enrere 10 anys perduts”.

En l’acte central de campanya a Lleida, Illa ha recordat que “portem 10 anys de governs amb Junts per Catalunya i Esquerra, amb quatre presidents i combinacions diferents, i tot ha acabat amb inestabilitat. No sabem afrontar una sequera, estem a la cua en educació, en energies renovables, en polítiques d’habitatge, en infraestructures - l’eix pirinenc ha quedat on el va deixar el company Borrell- en matèria de seguretat o en matèria de sanitat, on cal fer reformes. Mirem el paràmetre que mirem, són 10 anys que no han anat bé per Catalunya”.

Així mateix, el candidat socialista ha apel·lat a “la tercera transformació de Catalunya. Ja va començar a Lleida, a Balaguer, a Cervera, a la Seu d’Urgell, a Tremp, a la Valh d’Aran i a molts municipis petits de tot el territori; va seguir el 12 de juliol i continuarà el 12 de maig” i ha afegit que “som els solucionadors de problemes. Deixem de col·leccionar problemes i col·leccionem èxits. Si ens doneu confiança nosaltres posarem les solucions. El 12 de maig doneu-nos la força per governar”

Salvador Illa ha fet una crida també a “la reflexió. El President del govern ha demanat un període de reflexió i el respectem, però també convoquem a la reflexió de tota la ciutadania sobre què és la política: És el treball per millorar la vida dels ciutadans” i ha afirmat que “el President Pedro Sánchez s’ha caracteritzat per la resistència individual. És hora de passar a resistència col·lectiva”.

Així mateix, l’expresident del govern espanyola i exprimer secretari general del PSOE, José Luís Rodríguez Zapatero, ha afirmat que “demà ens mobilitzarem per defensar un govern i un president que s’ha deixat la pell per defensar l’autonomia política, per pujar les pensions i el salari mínim, per posar impostos a la banca i a les grans elèctriques, que és el que no agrada a la dreta. Creiem en la democràcia que s’imposa a l’odi i la ira davant una dreta que porta tota la vida defensant la família i fixeu-vos en el que fan amb la família de Pedro Sánchez”.

Zapatero ha posat en valor “la sort que hem tingut, que té el PSC i Catalunya amb Salvador Illa: serè, sincer, de mirada neta. El millor que pot ser un governant és ser bona persona. Catalunya tindrà un president que aconseguirà la millor Catalunya, que treballarà per unir” i ha conclòs, “em sento tant esperançat i il·lusionat amb Salvador Illa i amb Pedro Sánchez com quan jo començava per guanyar a Aznar i a Rajoy”.

 

Per la seva banda, el cap de llista del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha mostrat “tot el suport al President Pedro Sánchez. Maria Aurèlia Capmany deia “la veritat si no s’explica no existeix”. Hem d’explicar la veritat i fer pedagogia. En aquestes eleccions no només ens juguem Lleida, Pirineu i Aran. Això també va dels intents de desestabilitzar governs legítims elegits a les urnes i per això el 12 de maig cal una resposta contundent de la ciutadania de Catalunya de que “no passaran”.  

Ordeig ha apuntat “a Lleida, Pirineu i Aran estem cansats de la mediocritat i la incompetència dels últims anys, de tants anys d’incompliments. Cal concentrar el vot a la única persona que té possibilitats de ser President, que és Salvador Illa”.

La número 2 de la candidatura per Lleida, Pirineu i Aran, Judith Alcalà, ha afirmat que “unir i servir no es només un eslògan o una simple frase, és una convicció per superar l’etapa de blocs i ineficàcia, per posar en marxa la Catalunya plural. Portem una dècada perduda també per Lleida, el Pirineu i l’Aran, una dècada que només es podrà recuperar amb Salvador Illa”.

Finalment, l’Alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha recordat que “Catalunya no s’acaba a la Panadella, ens cal un govern empàtic que situï aquesta ciutat com a  capital agroalimentària, que posi en marxa el pla de rodalies, que volem arribar a l’Aragó en tren, que volem més habitatge públic, una millor educació i millors serveis. Volem i necessitem que Salvador Illa sigui el proper President de la Generalitat”.

L’acte d’aquest divendres a Lleida ha comptat amb més de 550 persones, entre elles el Ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, i l’expresident del Govern d’Aragó, Marcelino Iglesias. 

← Tornar
© PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya · Tots els drets reservats · Avís legal ·
PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya Avinguda Blondel, 19 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 279 040