Balaguer prepara una edició especial de la Fira Medieval Harpia 2020

REDACCIÓ
Publicat: 
17-09-2020
Actualitzat: 17-09-2020 11:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Balaguer prepara una edició especial de la Fira Medieval Harpia 2020
    Peu de foto: 
    L'Harpía Balaguer Medieval 2019. Imatge arxiu

La Paeria de Balaguer prepara una edició especial de la Fira Medieval Harpia 2020 adaptada a les circumstàncies actuals i ajorna per l'any vinent la celebració del desè aniversari de la festa per tal de no limitar l'ampli programa d'activitats que hi havia previst. 

Tots els actes previstos passaran a l'edició de l'any 2021, no obstant això i per tal de no perdre l'essència de l'Harpia a la ciutat, s'aprofitarà la celebració de la II Jornada rei Pere el Cerimoniós, prevista pel dissabte 3 d’octubre. 

La II jornada d’Estudis rei Pere el Cerimoniós tindrà enguany un format diferent. Al matí les sessions es faran a la sala d’actes de la Paeria de Balaguer i estaran dedicades al 600 aniversari de la mort de la comtessa Margarida de Montferrat, amb tres conferències que tractaran sobre la figura de la comtessa i les dones a l’edat mitjana.  Les conferenciants seran M. Elisa Varela, de la Universitat de Girona, Dolors Bramon, de la Universitat de Barcelona i la historiadora Virginia Costafreda.

Precisament, en el marc d’aquest aniversari, la ciutat presentarà el mural de Margarida de Montferrat a la plaça Comtes d’Urgell obra de l’artista Oriol Arumí.    

A la tarda la jornada es traslladarà a la plaça del Pou on amb el format “Història sota els porxos” els joves historiadors Clara Jáuregui de la Catedral de Barcelona, Frederic Aparisi de la Universitat de València i Raúl Villagrasa del Consejo Superior de Investigaciones Científicas parlaran sobre “Emmalaltir i guarir a l’edat mitjana i el Renaixement”.  La jornada compta, en la seva organització, amb la col·laboració de la Universitat de Lleida i vol ser el marc científic i tècnic de la festa de l’Harpia de Balaguer, aquest any una edició especial, diferent i reduïda però no per això menys interessant en els seus continguts. Així i tot està pensada per atreure a tot tipus de públic, en especial a les persones interessades en la nostra història.

Acabades les conferències es farà un acte de cloenda organitzant una "nit de tavernes" a la plaça del Mercadal, on es podrà sopar mentre actuen el duet Marina&Capi i el grup local K- Sonronda. Aquesta versió reduïda de la festa no evitarà poder  gaudir de la tradicional ballada de l'harpia, que ho farà abans de començar la festa de la nit.

Comparteix

També t'interessarà