L'escola Pràctiques 1 de Lleida aposta per una escola integradora amb "famílies de tots els nivells"

REDACCIÓ
Publicat: 
05-03-2021
Actualitzat: 05-03-2021 13:02
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Preview nens pati escola
  • Preview nens pati escola

A poques setmanes de la preinscripció per al proper curs 2021-22, l’AMPA de l’escola pública Pràctiques 1 de Lleida fa una crida als pares i mares que matriculin els seus fills en aquest centre situat en ple nucli cultural de la ciutat, prop d’equipaments com la Biblioteca Pública, el Teatre municipal de l’Escorxador, el Museu de Lleida, la ludoteca, etc., i on és fàcil compartir el dia a dia amb les altres famílies i el professorat i implicar-se en la rutina del col·legi.

“Volem atreure famílies de tots els nivells a l’escola”, afirma Oriol Planes, president de l’AMPA d’aquesta escola, fa uns anys més coneguda com Annexa. L’entitat es mostra ferma en la seva  intenció d’atreure al centre tot tipus d’alumnat, sigui quin sigui el seu nivell socioeconòmic o país de procedència. Insten aquells que descarten centres com el seu, tot i que estiguin a prop de casa seva, a fer-se un plantejament sobre quin model de vida i de societat volen per als seus infants.

Des de fa temps, aquest col·lectiu de famílies s’ha estat movent per revertir la tendència a la segregació escolar que viuen a la seva escola, una realitat també present en molts altres centres de Lleida, que està entre els municipis de més de 10.000 habitants amb la segregació escolar més alta d’arreu del país.  Celebren l’aprovació, el passat 16 de febrer, del nou decret d’admissió per part del Govern, que inclou diverses mesures per fomentar una distribució equilibrada de l’alumnat i reserva per al Departament d’Educació la planificació de tota l’oferta escolar. En la mateixa línia, fa uns dies la Paeria presentava la nova composició del mapa escolar de Lleida per a infantil i primària, en què les zones d’influència s’han modificat per tal de reduir el desequilibri existent en l’escolarització a infantil i primària a la ciutat.

De tota manera, l’AMPA del Pràctiques 1 creu que tot plegat ha d’anar acompanyat de la voluntat real dels dirigents polítics, ja que opinen que fa massa temps que es parla d’aquesta problemàtica. “Desitgem que tots aquest propòsits s’acabin portant a terme i no quedin en paper mullat, com ha passat altres cops”, conclouen. 

Comparteix

També t'interessarà