ℹ️ Aquest és l'elevat cost de veure el futbol a la televisió

REDACCIÓ
Publicat: 
05-09-2021
Actualitzat: 05-09-2021 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ℹ️ Aquest és l'elevat cost de veure el futbol a la televisió
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

​L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) adverteix de l'elevat cost que té veure la temporada 2021/2022 de futbol professional a casa i denúncia l'obligació de contractar una altra sèrie de serveis associats, com la fibra o el mòbil amb els operadors que ofereixen en exclusiva aquestes competicions.

Segons l'entitat, el cost combinat de contractar La Lliga i la Champions League amb Orange i la Copa del Rei amb DAZN suma uns 1.240 euros la temporada; i inclou necessàriament un contracte amb Orange de 500 Mb de fibra, telèfon fix, televisió amb cinema i sèries, així com una línia mòbil amb dades il·limitades. Si poguessin restar-se del cost total aquests altres serveis, que amb l'opció més econòmica tenen un preu de 672 euros, el cost aproximat que l'usuari pagaria pel futbol seria de 568 euros.

Una altra possibilitat és contractar La Lliga i la Champions League amb Movistar, i en aquest cas el cost combinat amb DAZN per la Copa del Rei ascendiria a uns 1.300 euros. Movistar només ofereix aquesta opció juntament amb 1 GB de fibra, telèfon fix, televisió amb més de 80 canals i dues línies de mòbil, una il·limitada i una altra amb 5 GB. Si poguessin restar-se del cost estimat per aquests altres serveis, que amb l'operador més barat tenen un preu de 672 euros, el cost estimat del futbol seria de 628 euros.

Aquests sobrecostos incorporen les noves pujades de les tarifes amb futbol d'Orange i Movistar, que es tradueixen en un augment de 60 i 72 euros respecte a l'any respectivament.

Actualment, només és possible veure en obert algun partit de la Lliga a través de Gol TV: en concret un de Primera Divisió i dues de Segona Divisió per jornada, encara que rares vegades correspon als equips amb més pressupost. I a diferència de la temporada anterior, ja no haurà partit en obert de la Champions League. Pel que fa a la Copa del Rei, les cadenes Quatre i Telecinco oferiran algun partit solt en obert.

En definitiva, OCU adverteix de l'elevat cost del futbol per televisió per als innombrables aficionats d'aquest esport. I denúncia que les competicions de la Lliga i la Champions League únicament puguin contractar-se vinculades a altres serveis dels dos operadors de telecomunicacions que ho ofereixen en exclusiva (Movistar i Orange), com la fibra, el mòbil i altres canals de televisió. Igual que denuncia la impossibilitat de gaudir de partits solts, encara que sigui pagant, tal com pot fer-se en altres països, com per exemple el Regne Unit.

Comparteix

També t'interessarà