El Jussà demana acollir un grau d'infermeria de la Universitat de Lleida

ACN
Publicat: 
03-02-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Jussà demana acollir un grau d'infermeria de la Universitat de Lleida

L'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ofereix Tremp per acollir un grau d'Infermeria de la Universitat de Lleida (UdL). Cases ha explicat al Consell d'Alcaldes que, donat que la UdL es planteja ampliar el nombre de places d'infermeria a causa de la manca de personal detectat en el sistema sanitari, aquesta ampliació es podria descentralitzar, igual com es va fer amb el desplegament del grau d'INEFC a l'Alt Urgell. L'alcaldessa de Tremp creu que la integració de Tremp a l'àmbit universitari pot ser un incentiu per a professionals sanitaris i propiciar el seu arrelament a la comarca.

Tots els alcaldes del Pallars Jussà s'han posicionat unànimement a favor d'aquesta proposta donat que la comarca compta amb espais que farien viable començar aquests estudis el curs vinent. Així mateix, la comarca compta també amb l'Hospital Comarcal del Pallars, centre de referència dels dos Pallars així com diferents centres de primària i residències que podrien acollir les pràctiques de l'alumnat. Actualment, a l'institut de Tremp ja s'imparteixen estudis de cicles de l'àmbit sanitari.

El president del Consell d'Alcaldies, Jordi Navarra, considera que seria una molt bona notícia per a l'equilibri territorial que l'Alt Pirineu aconseguís uns segons estudis universitaris, en aquest cas a Tremp.

Comparteix

També t'interessarà