El PP Lleida presenta el seu programa cultural "per potenciar la riquesa patrimonial i creativa de la província"

El PP Lleida presenta el seu programa cultural "per potenciar la riquesa patrimonial i creativa de la província"

divendres 03 de maig 2024

Berenguer aposta pel lleidatanisme cultural i per un enfocament integral i innovador en matèria de cultura


Avui, la candidata al Parlament pel Partit Popular de Lleida, Montse Berenguer, acompanyada de la vicesecretària nacional d'organització, Carmen Fúnez, i el cap de l'oposició a la Paeria, Xavi Palau, ha protagonitzat una sectorial al Magatzem de la Cultura a Pardinyes. L'objectiu d'aquesta trobada ha estat presentar els eixos principals en matèria de cultura que proposa el Partit Popular de Lleida. “Cal promoure la cultura en tota la seva diversitat i riquesa, posant èmfasi en la seva vitalitat com a motor de desenvolupament social i econòmic”, ha assenyalat Berenguer.

En la línia de la defensa del patrimoni cultural, la candidata al Parlament ha advocat per més inversions destinades a promoure que el Turó de la Seu Vella sigui declarat patrimoni de la humanitat. A més, ha suggerit impulsar iniciatives per valorar i promocionar els monuments de les comarques de la Vall d'Aran i els Pirineus. “Apostem per establir polítiques de suport a la restauració i conservació del patrimoni arquitectònic, considerant els espais històrics com a actius turístics i culturals de gran valor”, ha exposat Berenguer.

A més, els populars proposen establir un pla de suport a les indústries creatives i culturals, incloent-hi mesures de finançament i formació específica per a professionals del sector. “Es crearà un fons de suport a la creació audiovisual i escènica per promoure la diversitat lingüística i cultural en les arts escèniques, així com l’establiment de protocols de protecció dels drets d'autors per garantir una remuneració justa als creadors per la seva obra”, ha afegit Berenguer.

Per part seva, Xavier Palau ha expressat el seu suport a les cases regionals, “les quals aporten enriquiment d’arreu tel territori espanyol”, ha indicat el líder popular.

Carmen Fúnez ha recordat el compromís del Partit Popular a promoure iniciatives per millorar l'entorn de la Seu Vella, instant el Govern espanyol a destinar un pressupost específic per a aquest propòsit.

El Partit Popular de Lleida reafirma el seu compromís amb la promoció i protecció del patrimoni cultural i creatiu de la província, apostant per un enfocament integral i innovador en matèria de cultura.

← Tornar
© PARTIT POPULAR LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
PARTIT POPULAR LLEIDA Plaça Sant Joan, 13 3ª · 25007 Lleida