Els carrers Cardenal Remolins i Democràcia es vesteixen per la V edició del Mercat Romà Ilerda

LLEIDACOM / Lourdes Farré
Publicat: 
28-02-2023
Actualitzat: 28-02-2023 14:42
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els carrers Cardenal Remolins i Democràcia es vesteixen per la V edició del Mercat Romà Ilerda
    Peu de foto: 
    Lourdes Farré
  • Els carrers Cardenal Remolins i Democràcia es vesteixen per la V edició del Mercat Romà Ilerda
    Peu de foto: 
    Lourdes Farré

Els carrers Cardenal Remolins i Democràcia tornen a l'època de l'antiga Roma els propers 10, 11 i 12 de març amb la V edició del Mercat Romà Ilerda, organitzat per l'Associació de Comerciants del carrer Democràcia i Cardenal Remolins.

Una programació que normalment tenia lloc durant l'última setmana de març i que enguany avancen unes setmanes per "intentar evitar la pluja de l'any passat", segons Pilar Agulló, presidenta de l'Associació.

En aquesta V edició del Mercat Romà es posa èmfasis en el vessant cultural i s'aposta per una estètica de campament romà en època de guerra, que es muntarà en dues parts: la base principal situada al principi del carrer Democràcia i un altre punt situat al final de carrer Cardenal Remolins. Allí s'hi podrà veure com vivien els Romans, i fer un recorregut per la seva història a través de les tendes de campanya i estris necessaris que tenien per sobreviure. Els infants podran jugar a disfressar-se amb les seves robes i també descobrir els jocs de fusta amb els quals s'entretenien en aquella època. Per altra banda, hi haurà la desfilada de legionaris, els quals també explicaran com es formaven.

Al llarg del Mercat hi podrem trobar una cinquantena de parades, de proximitat i també d'arreu de l'Estat, de productes artesanals i d'alimentació, així com activitats ambientades en l'època romana, amb "l'objectiu d'atreure clients a aquesta zona" on es troben les termes romanes de Remolins, tal com explicava Agulló.

Pel que fa a les termes, la vicepresidenta de l'Associació Carolina Sans, detalla que "tot va començar com una reivindicació perquè es puguin visitar les termes romanes, i en això estem, per això li volem donar tanta importància a aquest espai". De tal manera, es faran diverses conferències durant el dissabte i el diumenge a càrrec de Xavier Payà, arqueòleg lleidatà que acompanyarà la seva explicació amb una visita virtual per aquestes antigues edificacions romanes, datades de finals del segle I i començaments del II dC.

Comparteix

També t'interessarà