Ordeig demana un vot de confiança al sector empresarial per fer de Lleida un referent econòmic

PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya Avinguda Blondel, 19 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 279 040

Ordeig demana un vot de confiança al sector empresarial per fer de Lleida un referent econòmic

divendres 03 de maig 2024

El cap de llista del PSC per Lleida Pirineu i Aran ha apel·lat a la “unitat d’acció” en un acte avui amb el Ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu i l’Alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa


El cap de llista del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha demanat avui un “vot de confiança al sector empresarial per fer de Lleida un referent econòmic a Catalunya però també a tot l’Estat i en el marc europeu”. En aquest sentit, ha dit, “demano també unitat d’acció per ser un autèntic lobby a l’hora de defensar els interessos del nostre territori davant de les diferents administracions” i ha afegit que “el que el teixit empresarial i els emprenedors i emprenedores podeu tenir molt clar és que només un govern liderat per Salvador Illa estarà al seu costat per recuperar el lideratge perdut en aquests darrers 10 anys”.

Ordeig ha participat avui en un acte amb el Ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, i el paer en cap de Lleida, Fèlix Larrosa, i amb empresaris i empresàries.

El candidat socialista ha explicat que “aquest impuls que el teixit empresarial necessita passa per un impuls a les infraestructures, com són les connexions amb l’Aragó, així com amb el port de Tarragona i amb França, però també per posar fil a l’agulla a projectes pendents com el Polígon de Torre-blanca a Lleida i augmentar el sol industrial també en altres capitals de comarca” i ha especificat també propostes que “el futur de la nostra activitat econòmica haurà de passar també per incentivar de manera decidida les energies renovables. Catalunya, que havia estat pionera en tot, no pot estar a la cua de les renovables. El projecte de govern del PSC està compromès amb aquesta reindustrialització verda que requereixen d’inversions”.

Per la seva banda, el Ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha destacat que “som un partit, el PSC, que construïm els projectes amb la societat, som un instrument al servei de la construcció de Catalunya i el país sou vosaltres, el que Lleida representa, amb la seva diversitat: la plana que és un espai estratègic per la indústria agroalimentària i els Pirineus que entrayen molts reptes però també molts potencials”.

Hereu ha demanat “força per governar però també per governar amb força. Catalunya necessita poder governar amb força, prendre decisions, prioritzar i tenir la valentia per prendre aquestes decisions. Us demanem que ens ajudeu a construir un magnífic projecte per Catalunya per fer de les oportunitats realitats” i ha destacat que “aquí tenim gent que innova, que té ambició, que ha construït projectes destacats i que poden arribar a un mercat europeu des de Lleida i a les que se les ha de donar amb suport. Us oferim obrir una nova etapa esplendorosa per Lleida i per Catalunya; una etapa de lideratge i amb un govern amb força. Estem davant d’una gran oportunitat”.

Finalment, el paer en cap de Lleida, Fèlix Larrosa, ha posat en valor l’objectiu comú de “consolidar Lleida a escala regional europea”.

En aquest sentit, Larrosa ha destacat que “l’agenda per consolidar la centralitat i la internacionalització de Lleida passa perquè ens comuniquem amb el món, retinguem el talent i treballem per atreure inversions” i ha destacat mesures que ja ha endegat el govern municipal com el Polígon de Torre Solé, en marxa des del mes de novembre, la propera posada en funcionament de l’Invest In Lleida -l’oficina única i transversal que acompanyarà les empreses en els passos per arrencar el seu negoci -; la projecció de 1.900 habitatges per a l’emancipació dels joves i de les famílies o el Pacte pel Clima.

Larrosa ha conclòs que “el nostre objectiu és avançar en el posicionament de Lleida com a segona capital de Catalunya. Som en la cruïlla d’un territori divers, amb comunicacions que ens connecten amb l’Alt Aragó, Tarragona, Barcelona, Saragossa, Madrid i França. Aquest és el paper que hem de tenir com a ciutat. El de generar oportunitats en aquest espai econòmic comú i internacional”.

← Tornar
© PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya · Tots els drets reservats · Avís legal ·
PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya Avinguda Blondel, 19 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 279 040