Balaguer suspèn la baixada de barques de la Transsegre per la sequera

REDACCIÓ
Publicat: 
12-06-2023
Actualitzat: 12-06-2023 19:17
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Balaguer suspèn la baixada de barques de la Transsegre per la sequera
    Peu de foto: 
    Paeria de Balaguer

A causa de les experiències de les darreres edicions, per enguany s’havia previst una organització molt basada en la seguretat dels participants, amb mesures com polseres identificadores amb xip, controls de sortides i arribades, i mesures restrictives de consum d’alcohol a l’espai natural del riu. El motiu és la voluntat de reconduir la Transsegre, entenent-la com una activitat al medi natural, i evitar les conductes incíviques que s’havien observat en les darreres edicions i que podien posar en risc la seguretat de les persones participants.

L’organització i la Paeria es van posar en contacte fa mesos per començar a treballar i fixar les noves mesures de seguretat per l’edició d’enguany amb l’elaboració del pla d’autoprotecció. Tanmateix, en aquell moment ja es va començar a fer evident la greu sequera que patia i pateix el territori, i es va decidir esperar a si les condicions milloraven. Però passades les setmanes i després del tancament del reg al canal d’Urgell, es va decidir que per responsabilitat calia plantejar la suspensió de la baixada de barques. El principal motiu és que per a fer la Transsegre cada any es demana a la Confederación Hidrográfica del Ebro que s’alliberi més quantitat d’aigua de l’habitual, ja que degut a la poca profunditat d’algunes zones abans d’arribar al pantà de sant Llorenç es fa necessari disposar de més cabal d’aigua. Per aquest motiu, abans de suspendre-la es van buscar solucions alternatives, com sortir des d’altres punts del recorregut, però no es va trobar cap espai que complís les necessitats d’accés al riu.

Un cop valorada la suspensió de la baixada de barques, es va qüestionar si també s’havia de cancel·lar la festa de la nit, entenent que el motiu de ser de la Transsegre és la festa al riu, però com que durant els dos darrers anys no s’havia pogut fer a causa de la pandèmia es va decidir no suspendre els concerts de la nit.

Així, avui ja s’ha donat a conèixer gran part de la programació prevista: el divendres hi haurà els dj’s Javi Robles, Alberto Sans i Mondj; el dissabte al migdia es farà un vermut electrònic al parc de la Transsegre, amb dos dj’s locals i la presència de foodtrucks; i a la nit actuarà el grup de versions del Canto del Loco, Los Zapatillas; als que seguirà Lágrimas de sangre, 7deRock, i finalment dj Wylly.

L’endemà diumenge al matí els protagonistes seran els més petits, pels quals s’ha organitzat la Petita Transsegre, que consistirà en una baixada de barques pel tram urbà del riu entre el pont de sant Miquel i el pont Nou. A més, hi haurà inflables i altres activitats per a amenitzar la festa dels infants, que acabarà a migdia amb la traca final. 

Comparteix

També t'interessarà