La Generalitat destina 13 milions d'euros a fomentar l'autocupació entre els joves

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
18-07-2023
Actualitzat: 18-07-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Generalitat destina 13 milions d'euros a fomentar l'autocupació entre els joves
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Cottonbro studio - Pexels)

El Departament d'Empresa i Treball ha obert una nova convocatòria d'ajuts de 13 milions per fomentar l'autoocupació dels joves d'entre 18 i 29 anys que posin en marxa un projecte professional com a treballadors autònoms i mantinguin l'activitat durant un mínim de 18 mesos ininterromputs. Segons ha explicat el departament en un comunicat, l'ajuda busca ajudar els joves a posar en marxa un projecte professional per garantir-los un ingrés mínim durant l'inici de la seva activitat econòmica. Com a novetat, aquest any s'ha reservat mig milió d'euros del pressupost per als joves que tinguin el domicili fiscal en un micropoble, és a dir, en algun dels 337 municipis de menys de 500 habitants per combatre el despoblament a les zones rurals.

Els ajuts, el 40% dels quals estan cofinançats pel Fons Social Europeu Plus, es podran començar a sol·licitar aquest dimarts a les nou del matí fins al 20 de setembre a les tres de la tarda a través dels canals canalempresa.gencat.cat o tramits.gencat.cat.

Els requisits per sol·licitar l'ajut és tenir 18 i 29 anys (ambdós inclosos) a la data d'inici de l'activitat com a autònom, estar donat d'alta al programa de Garantia Juvenil en situació "inscrit beneficiari", el dia anterior a la data d'inici de la seva activitat com a autònom; tenir i mantenir el domicili fiscal a Catalunya al llarg d'any i mig; i dur a terme una formació a millorar la gestió del negoci, entre d'altres.

Comparteix

També t'interessarà