ℹ️ Una web i una 'app' ofereixen en temps real els resultats de les Eleccions Generals del 23J

REDACCIÓ
Publicat: 
21-07-2023
Actualitzat: 21-07-2023 10:35
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ℹ️ Una web i una 'app' ofereixen en temps real els resultats de les Eleccions Generals del 23J

El Ministeri de l'Interior ha desenvolupat una web i una aplicació mòbil específiques per a seguir en directe els resultats de les eleccions a Corts Generals del pròxim 23 de juliol, i que estaran disponibles a partir d'aquest divendres


La pàgina web resultados.generales23j.es, que estarà disponible a partir de les 13.00 hores d'aquest divendres, i l'app mòbil 23J Eleccions Generals 2023, que es podrà descarregar en els 'markets' de les plataformes Android i iOS, oferiran als usuaris informació en temps real sobretot el procés. En concret, podrà accedir-se a les dades de constitució de les meses electorals, els índexs de participació que es vagin registrant durant la jornada d'eleccions i els resultats provisionals al tancament dels col·legis.

La plataforma ofereix a l'usuari la possibilitat de realitzar les seves pròpies simulacions de pacte entre les diferents forces que obtinguin representació en el Congrés. A partir dels resultats provisionals, tant la web com l'app donen accés a un simulador en el qual es podran assajar diferents fórmules de suma de blocs que l'usuari podrà guardar i editar per a fer tantes proves com desitgi.

ℹ️ Consulta si t’ha tocat ser a una mesa electoral el 23-J a Lleida
Peu de foto: 
Foto Miquel de Santiago

L'apartat de 'Constitució de taules' ofereix gràfics sobre el nombre de taules constituïdes i el percentatge que representa sobre el total d'existents, a més de l'estadística sobre el cens. Les dades que s'aniran oferint permetran accedir tant al total nacional com al seu desglossament per comunitats autònomes i províncies.

L'espai de la web reservat per a 'Avanços de participació' mostrarà l'avanç d'aquestes estadístiques, disponibles a les 14.00 i a les 18.00 hores de la jornada electoral, així com la seva comparativa amb les mateixes franges horàries en les eleccions generals de 2019. Com en el bloc anterior, les dades estaran disponibles també per comunitats autònomes i províncies en un menú desplegable o bé a través d'un mapa d'Espanya interactiu que permet clicar directament sobre la comunitat autònoma desitjada.

Des de les 21 hores, després del tancament dels col·legis electorals a Canàries, la pàgina web i l'aplicació mòbil començaran a difondre els primers resultats de l'escrutini en els diferents col·legis electorals, que podran consultar-se en temps real des de l'apartat de 'Resultats provisionals' que, al seu torn, es desplega en Congrés i Senat. En totes dues subseccions es mostra la gràfica de composició de cambra segons les dades que vagin arribant, el llistat de representació per partits i els vots rebuts per cadascun, tant en termes absoluts com percentuals.

5'7 milions de catalans i catalanes cridats a les urnes el 23-J
Peu de foto: 
Imatge d'arxiu (Foto: Miquel de Santiago)

DADES AGREGADES

Els gràfics mostraran la distribució dels 350 diputats i els 208 senadors que sortiran triats en tot el territori nacional, incloent-hi la comparativa amb els resultats de les últimes eleccions de 2019. Des del cercador es podrà accedir a més a les dades de comunitats autònomes i províncies que l'usuari podrà guardar en el seu apartat de 'Favorits' per a consultar la seva evolució a mesura que es vagi disposant de més informació.

Un espai inclòs dins de l'apartat de resultats permetrà a l'usuari realitzar consultes específiques per candidatures per a conèixer el nombre de vots per partit o agrupació, els representants obtinguts en cada cas i el percentatge de sufragis reeixits sobre el total dels emesos.

L'índex de participació definitiu al tancament dels col·legis electorals serà un altre dels ítems que incloguin tant la web com l'app, amb les dades d'abstenció i les xifres de vots emesos, vàlids, en blanc i nuls en cada província i comunitat autònoma, així com la seva comparativa amb les eleccions generals de 2019.

RODES DE PREMSA EN DIRECTE

Les habituals compareixences de la jornada electoral podran seguir-se via 'streaming' a través de l'aplicació mòbil i la web de resultats electorals. El diumenge 23 de juliol la primera intervenció serà a les 10.30 hores per a informar de l'inici de la jornada electoral i la constitució de taules; a les 14.30 hores s'oferirà el primer avanç de participació; i el segon, a les 18.30h.

Al voltant de les 22.30 hores, s'emetrà en 'streaming' la compareixença de la ministra de Política Territorial i Portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, i del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per a oferir els resultats provisionals.

Comparteix

També t'interessarà