⏯️ Èxit del Centre Jove de Salut Sexual de Lleida amb més de cent atencions aquests quatre mesos

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
04-03-2024
Actualitzat: 04-03-2024 11:41
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Èxit del Centre Jove de Salut Sexual de Lleida amb més de cent atencions aquests quatre mesos
    Peu de foto: 
    Ignasi Gómez
  • ⏯️ Èxit del Centre Jove de Salut Sexual de Lleida amb més de cent atencions aquests quatre mesos
    Peu de foto: 
    Ignasi Gómez

El Centre Jove de Salut Sexual, inaugurat el 16 de novembre passat, ha superat les expectatives amb més de cent atencions realitzades en els seus primers quatre mesos de funcionament. L'equipament, ubicat al carrer Nou, 14, baixos, ha aconseguit esdevenir un recurs valuós per a la joventut lleidatana, oferint serveis confidencials, accessibles i adaptats a les necessitats del públic jove.

Segons la responsable assistencial del centre, Aranzazu Nieto, la mitjana d'edat dels usuaris és de 16 anys, destacant que el 80% d'ells són nois. Els motius de consulta més freqüents inclouen infeccions de transmissió sexual (ITS), amb especial èmfasi en el virus del papil·loma humà (VPH), i la sol·licitud d'anticonceptius, reflectint les preocupacions i les necessitats de la joventut actual.

El Centre ofereix consultes presencials, tant individuals com en grup, amb i sense cita prèvia, i també possibilita l'atenció telemàtica, assegurant una completa confidencialitat. Des de la seva posada en marxa, ha atès més d'un centenar de persones a través de diferents plataformes, com ara trucades telefòniques, pàgina web, correu electrònic i xarxes socials.

Nieto ha manifestat la sorpresa de l'equip davant de l'alta demanda del servei, amb un 30-40% dels usuaris que han sol·licitat consultes per segona vegada. Això indica, segons ella, que els joves es senten còmodes i segurs, portant fins i tot amics o coneguts al centre.

L'objectiu del Centre Jove de Salut Sexual és proporcionar un accés fàcil i confidencial al sistema sanitari, actuant com a "porta oberta" perquè la joventut pugui abordar temes relacionats amb la sexualitat de manera integral i preventiva. A més a més, s'han realitzat tallers educatius sobre temes com les ITS, el VIH, anticoncepció, plaer sexual, consum d'alcohol i violències sexuals.

En termes de servei comunitari, el Centre ha distribuït més de 700 preservatius, lubrificants i copes menstruals de manera gratuïta. S'han realitzat tallers pràctics, com el correcte ús del preservatiu, amb una resposta positiva del públic.

Finalment, el Centre Jove de Salut Sexual ha establert col·laboracions amb recursos educatius i sanitaris de la ciutat, treballant en xarxa per oferir una atenció integral als joves. Estan programats diversos tallers grupals en els pròxims mesos per continuar amb aquesta tasca educativa i preventiva. L'horari d'atenció al públic és els dilluns i dijous de 9 a 16 hores i dimarts, dimecres i divendres de 14 a 19 hores.

Comparteix

També t'interessarà