Concerts a l'Auditori del Quartet Teixidor i de l'Orquestra Simfònica del Vallès amb l'òpera "Porgy and Bess", de Gershwin

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
29-05-2024
Actualitzat: 29-05-2024 11:56
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Concerts a l'Auditori del Quartet Teixidor i de l'Orquestra Simfònica del Vallès amb l'òpera "Porgy and Bess", de Gershwin
    Peu de foto: 
    Quartet Teixidor ©Ajuntament de Lleida

L’Auditori Municipal Enric Granados ofereix aquesta setmana dues propostes: d’una banda, el concert de Quartet Teixidor, formació resident a l’Auditori, que repassarà composicions de Mozart, Beethoven i Purcell. De l’altra, l’òpera “Porgy and Bess”, de George Gershwin, amb Marco Mezquida i l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV).

“Mozart i Beethoven: l’equilibri i la fúria” amb el Quartet Teixidor

El dijous 30, a les 20 h, a la sala 2 de l’Auditori, el Quartet Teixidor, formació resident a l’Auditori, oferirà un concert que inclou composicions de Purcell, Mozart i Beethoven. Joan Espina i Joan Marsol als violins, Jordi Armengol a la viola i Xavier Roig al violoncel interpretaran les Dues Fantasies a 4 veus de Henry Purcell, el Quartet n. 11 en Fa menor, op. 95 “Serioso” de Beethoven, i el Quartet n. 21 en Re Major, K 575 “Prussià n.1” de Mozart. Aquesta combinació promet un viatge musical des del barroc anglès fins al classicisme vienès, amb contrastos i profunditat expressiva.

“Porgy and Bess” de Gershwin, amb Marco Mezquida

El diumenge 2 de juny, a les 19 h, l’Auditori acollirà l’òpera “Porgy and Bess” de George Gershwin, amb el Marco Mezquida Trio i l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) sota la direcció de Víctor Pablo Pérez. Marco Mezquida al piano, David Xirgu a la bateria i Marko Lohikarij al contrabaix, juntament amb la narració d'Enric López, oferiran una interpretació única d’aquesta obra icònica que fusiona música clàssica, jazz i música popular. Estrenada el 1935, “Porgy and Bess” és una òpera americana que transporta el públic a un vibrant barri de Carolina del Sud, amb temes famosos com Summertime, It Ain’t Necessarily So i I Got Plenty o’ Nuttin, interpretats amb el virtuosisme i la improvisació de Mezquida.

Marco Mezquida és un pianista i compositor menorquí reconegut per la seva capacitat d'unir diversos estils musicals, des del jazz i la lliure improvisació fins a la música clàssica i el flamenc. Ha enregistrat 95 discos, demostrant la seva versatilitat i talent.

George Gershwin, nascut a Brooklyn el 1898, és un dels compositors més importants de bandes sonores dels anys trenta. “Porgy and Bess” és considerada una de les seves màximes creacions, reflectint la diversitat i les passions humanes en una obra musical icònica del segle XX.

Comparteix

També t'interessarà