Lleida prepara la celebració d’una nova edició de la Setmana de la Mobilitat

REDACCIÓ / Arnau Coma
Publicat: 
16-09-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida prepara la celebració d’una nova edició de la Setmana de la Mobilitat
    Peu de foto: 
    Setmana de la Mobilitat ©Paeria de Lleida

L'Ajuntament de Lleida torna a sumar-se a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, que es durà a terme del 16 al 22 de setembre, amb l'objectiu de fomentar l'ús actiu de l'espai públic i impulsar el transport sostenible. Per aquesta edició, s’han programat diverses activitats orientades a la mobilitat segura, saludable i respectuosa amb el medi ambient.

L'inici de la setmana, el dimecres 18 de setembre, es marcarà amb la presentació del plànol Metrominut de Lleida, un mapa que indica els temps estimats per desplaçar-se a peu entre punts clau de la ciutat. 

El dijous 19 de setembre, es donarà a conèixer el projecte "Un mes sense el meu cotxe", una prova pilot amb deu participants que es comprometen a no utilitzar el seu vehicle privat durant un mes. El mateix dia, a les 18.30 h, la Llotja acollirà una conferència oberta per presentar les propostes definitives del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Lleida.

El divendres 20 de setembre serà el torn del projecte de Carsharing, en col·laboració amb Som Mobilitat i la Universitat de Lleida, que oferirà una alternativa més ecològica per a la mobilitat urbana.

La setmana culminarà el diumenge 22 de setembre amb la tradicional pedalada popular, que començarà a les 11.00 h des de la plaça Ricard Viñes i el carrer Rovira Roura, on es realitzaran activitats per a tots els públics durant el matí.

Aquesta edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible 2024 se centra en la intermodalitat i convida la ciutadania a moure’s de manera més sostenible, per millorar tant la salut de les persones com el medi ambient.

Comparteix

També t'interessarà