La 13a edició del Festival Interfado oferirà el Fado d'artistes vinguts de Portugal, França i Suïssa

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
25-09-2024
Actualitzat: 25-09-2024 18:14
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La 13a edició del Festival Interfado oferirà el Fado d'artistes vinguts de Portugal, França i Suïssa
    Peu de foto: 
    Nina Simonet i Bévinda, dos artistes que actuaran en el 13è Internado ©Orfeó Lleidatà

La 13a edició del Festival Internacional de Fado de Catalunya, conegut com Interfado, se celebrarà a diverses localitats catalanes entre l'11 i el 20 d'octubre. El festival, organitzat per la Fundació Orfeó Lleidatà, compta amb el suport d'entitats com el Consolat de Portugal a Barcelona, l'Ajuntament de Lleida, l'Institut Català de les Empreses Culturals i altres col·laboradors.

Enguany, l'Interfado acollirà actuacions de renom en l’escena internacional del fado, amb artistes provinents de Portugal, França i Suïssa. La inauguració del festival, prevista per l'11 d'octubre a l'Espai Orfeó de Lleida, anirà a càrrec de Bévinda, una reconeguda cantant d’origen portuguès i resident a França, que presentarà el seu nou àlbum Gêmeos. Bévinda estarà acompanyada pels guitarristes Gilles Clément i Misja Fitzgerald Michel, i també actuarà a l’Espluga Calba el 12 d'octubre i a La Seu d’Urgell el 13 d’octubre.

Una altra artista destacada és Nina Simonet, que actuarà el 18 d'octubre a Sant Feliu de Llobregat, el 19 a Cambrils i clourà el festival el 20 d'octubre a Lleida. Nascuda a Portugal i establerta a Suïssa, Simonet és una de les poques veus de fado portuguès a la diàspora suïssa. Presentarà el seu últim projecte musical en honor a la “Reina del Fado” Amália Rodrigues al Festival Interfado de Lleida, Catalunya, amb el seu grup "Saudade & Alma", acompanyada de Daniel Gomes, a la guitarra portuguesa, Jorge Serra, amb guitarra de Fado i Alberto Costa al baix acústic.

Gastronomia

A més de les actuacions musicals, el festival ofereix activitats paral·leles de gran interès per al públic. Un dels atractius serà un taller de cuina portuguesa a càrrec de Víctor Nicolau, responsable gastronòmic de Plusfresc, que tindrà lloc el 16 d'octubre a l’Espai Sunka. També hi haurà degustacions de productes portuguesos a càrrec del BO Cafè de l'Orfeó abans dels concerts dels dies 11 i 20 d'octubre.

Els concerts es distribuiran entre diversos escenaris de Lleida, La Seu d'Urgell, Sant Feliu de Llobregat, Cambrils i l'Espluga Calba, consolidant l’Interfado com un festival amb arrels a tot el territori català i una destacada projecció internacional.

Comparteix

També t'interessarà