Corbins encara una Festa de la Poma amb rècord de participants

REDACCIÓ / Arnau Coma
Publicat: 
03-10-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Corbins encara una Festa de la Poma amb rècord de participants
    Peu de foto: 
    Festa de la poma ©Ajuntament de Corbins

Corbins celebra la Festa de la Poma els dies 4, 5 i 6 d’octubre, una tradició que marca el final de la campanya de collita de la fruita. El municipi ha preparat un programa d’activitats variat, que inclou correfocs, espectacles infantils, concerts i l'exposició "Fustarts" de l'associació de dones. Un dels moments destacats és la proclamació del pubillatge, que tindrà lloc el divendres, inaugurant oficialment la festa amb el relleu als nous representants.

El dissabte es durà a terme l’acte central, la Festa de les Cassoles, que aquest any bat rècords de participació amb 807 assistents distribuïts en 38 colles, una d’elles oberta al públic. Segons l’alcalde Jordi Verdú, la colla popular s’ha creat per oferir una alternativa a aquelles persones que no formen part de cap grup o visiten el poble durant la festa. Verdú ha destacat la importància de les noves colles, especialment les formades per adolescents i joves, com a senyal de la vitalitat de la celebració.

Diumenge, la festa conclourà amb la trobada de tractors clàssics a la plaça de la Sardana, una activitat que ja ha tingut gran èxit en les edicions anteriors i inclou proves d'habilitat. L’alcalde subratlla que aquesta activitat és molt valorada, sobretot pels més petits, que poden conèixer els mètodes de treball tradicionals.

Pel que fa a la collita de fruita, el president de la Cooperativa fruitera de Corbins, Federic Moncasi, ha fet un balanç positiu, amb una producció total de 18 milions de quilos, tot i la reducció respecte als 20 milions de l’any anterior. Aquesta davallada ha afectat especialment la pera, a causa de les altes temperatures, que han dificultat la floració i pol·linització. Tot i així, la collita de cireres "Cirera de Corbins" ha estat notable, amb una producció de 400 tones. També s'ha destacat l'entrada de noves varietats, com la poma Tuti, que ha estat ben rebuda al mercat per les seves qualitats excepcionals.

Comparteix

També t'interessarà