Lleida, seu de la 49a Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya

REDACCIÓ / Arnau Coma
Publicat: 
07-10-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida, seu de la 49a Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya
    Peu de foto: 
    Trobada de Ball de Bastons ©Paeria de Lleida

Aquest cap de setmana, Lleida ha acollit per primera vegada la 49a Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya. L'esdeveniment, organitzat per la Colla Bastonera del Pla de l’Aigua de Lleida, ha reunit més de 1000 persones procedents de 63 colles de Catalunya i Andorra. La trobada va culminar amb tres cercaviles simultànies que han recorregut diversos carrers dels barris del Centre Històric i Universitat, travessant els tres ponts centrals del riu Segre: la passarel·la Maristes, el pont de la Universitat i la passarel·la del Liceu Escolar. El recorregut va finalitzar a la plaça Blas Infante, on s'ha fet la ballada final.

Un cop acabada la ballada, la 1a tinenta d'alcalde, Begoña Iglesias, ha agraït als participants la seva implicació, destacant que “fa la ciutat més gran”. També ha subratllat l'esdeveniment com una continuació de l’ambient festiu de les Festes de la Tardor i ha elogiat l’augment de la participació femenina en aquesta tradició, abans dominada pels homes.

Durant l’acte, es va realitzar el traspàs de la bandera a la colla de Barberà del Vallès, que serà la propera seu de la trobada l’any vinent. A més, les autoritats presents, incloent-hi Begoña Iglesias, les regidores Violant Cervera i Anna Costa, i altres representants, van lliurar una maqueta de la Seu Vella a les colles participants.

La jornada també ha inclòs l’"Animalada", una trobada de bestiari tradicional al parc dels Camps Elisis, organitzada pel Col·lectiu Cultural Cappont, i continuarà amb un sopar de germanor i música a la Fira de Lleida, amenitzat per Tradifarra, Comandants de Tros i DJ Werner.

Al matí, s'han dut a terme altres activitats tradicionals, com la plantada de gegants, la Dansa del Cavaller Narcís, exhibicions de la Colla Infantil Lleida i l’Esbart Sícoris, i un vermut musical a càrrec dels "Trepats". La regidora de Cultura, Pilar Bosch, ha donat la benvinguda a l’inici de les activitats, saludant els membres de la Colla Bastonera del Pla de l’Aigua de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà