El Castell de Gardeny celebra les Jornades Europees del Patrimoni amb visites gratuïtes

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
08-10-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Castell de Gardeny celebra les Jornades Europees del Patrimoni amb visites gratuïtes
    Peu de foto: 
    Arxiu. Visita al Castell Templer de Gardeny ©Paeria de Lleida

El Castell dels Templers de Gardeny torna a ser protagonista de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), que se celebraran el proper cap de setmana, els dies 12 i 13 d’octubre. Aquesta edició oferirà diverses activitats per apropar la història templera al públic, amb visites guiades gratuïtes que permetran descobrir els secrets d’aquesta icònica fortificació lleidatana.

Dissabte a les 12 h i diumenge a les 10.30 h, es realitzarà la visita guiada "La Poderosa Comanda de Gardeny", una experiència que transportarà els assistents a l’època medieval, destacant el paper que va tenir el castell en l’ordre del Temple. A més, diumenge a les 12 h, els més curiosos podran participar a "Templers per un dia", una activitat que convida a sentir-se com un autèntic cavaller templari.

Totes les activitats són gratuïtes, però és necessari inscriure's prèviament. El punt de trobada serà el punt d’informació del mateix Castell de Gardeny. Per a més informació i inscripcions, els interessats poden contactar amb Turisme de Lleida, a través del telèfon 973700319 o el correu electrònic infoturisme@paeria.cat.

Les Jornades Europees de Patrimoni són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea, celebrada a Catalunya des de l'any 1991. Aquesta és considerada la cita més important d’Europa pel que fa a la divulgació del patrimoni cultural. El tema d’aquesta edició, “Itineraris, xarxes i connexions”, posa èmfasi en les relacions culturals que han evolucionat al llarg del temps.

L’organització de les JEP a Catalunya és a càrrec de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, amb la col·laboració de diverses entitats com la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i altres institucions dedicades a la promoció cultural.

Aquest cap de setmana, el Castell de Gardeny serà un punt de trobada per a tots aquells que vulguin descobrir la riquesa del patrimoni templari i cultural que forma part de la història de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà