Balàfia s’omple de color i creacions artístiques

REDACCIÓ / Arnau Coma
Publicat: 
08-10-2024
Actualitzat: 08-10-2024 11:37
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Balàfia s’omple de color i creacions artístiques
    Peu de foto: 
    Un dels artistes, Mr Difuz, pintant el mural ©Paeria de Lleida

Ahir va començar el GAMMA, el nou Festival d'Art Urbà de Lleida, que celebra la seva primera edició al barri de Balàfia. Fins diumenge, 13 d’octubre, quatre artistes internacionals —Smug One, Irene López, Mr Difuz i el col·lectiu CactuSoup Studio (Francesca Vasile i Blai Baules)— estan pintant murals de grans dimensions inspirats en la història i les reivindicacions del barri, com l'eliminació de les vies del tren o el paper de les dones. 

La regidora de Cultura, Pilar Bosch, i la directora del festival, Lily Brick, van visitar ahir els murals, destacant l’esperit participatiu de l’esdeveniment i l'oportunitat de deixar anar la creativitat. Lily Brick ha elogiat la connexió dels artistes amb el barri, adaptant els seus dissenys a l'entorn.

El GAMMA és hereu del Pot Fest, però amb una visió renovada que integra l'art urbà com a eina de transformació social i cultural, potenciant la participació del veïnat. S'utilitzaran més de 500 litres de pintura plàstica i 600 esprais per cobrir gairebé 1.000 metres quadrats.

El festival inclou una àmplia varietat d'activitats gratuïtes per a tots els públics, com tallers d’autoretrats amb stencils, artesania, reciclatge i tècniques com el tenyit Shibori, rutes comentades per Lily Brick, i accions creatives com la pintura luminescent en directe. També hi haurà festes de cloenda amb música electrònica, art digital i pintura en directe sobre un camió.

Comparteix

També t'interessarà