La Paeria de Lleida congelarà els principals tributs municipals per l’any 2025

REDACCIÓ / Arnau Coma
Publicat: 
09-10-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria de Lleida congelarà els principals tributs municipals per l’any 2025
    Peu de foto: 
    La Paeria congelarà els principals tributs municipals per l’any 2025 ©Paeria de Lleida

La Paeria de Lleida mantindrà congelats els principals tributs municipals per al 2025, com l’impost de béns immobles (IBI), l’impost de circulació, l’impost sobre activitats empresarials (IAE) i la plusvàlua. No es traslladarà l’increment de l’IPC (3,3%) als ciutadans, amb la qual cosa 114.230 contribuents estalviaran aquest increment, segons ha destacat l’alcalde Fèlix Larrosa.

A més, es reformularà la taxa de recollida i tractament de residus per complir amb les directrius europees. El nou model de càlcul de la taxa es basarà en la superfície dels habitatges, amb una tarifa fixa de 81,05 € i una part variable en funció dels metres quadrats. Per exemple, els habitatges de fins a 100 m² pagaran 13,85 €, mentre que els de més de 170 m² abonarien 47,3 €. Les zones rurals, com l'Horta, tindran una tarifa plana de 66,95 €, i es preveuen descomptes per a qui utilitzi el sistema de recollida porta a porta o acrediti l'ús de deixalleries.

També es preveu la creació d’un nou abonament mensual de 45 euros per aparcar de manera il·limitada a les zones verdes, reservat als residents que paguin l’impost de circulació a Lleida. Aquest abonament inclourà 10 viatges gratuïts al mes en autobús, fomentant una mobilitat més sostenible.

La resta de taxes, com les relacionades amb tramitació de llicències, ocupació de via pública o serveis esportius, s’incrementaran d’acord amb l’IPC.

Comparteix

També t'interessarà