Actualitat

La Paeria mantindrà l’ajuda a l’Actel Lleida en la LEB Plata

SEGREcom
10-06-2016
  • La Paeria mantindrà l’ajuda a l’Actel Lleida en la LEB Plata

El descens a LEB Plata de l’Actel Força Lleida, si s’acaba confirmant el proper mes de juliol, no trastocarà l’apartat econòmic, almenys pel que fa al conveni plurianual que va subscriure a finals de l’any passat amb la Paeria. I és que l’alcalde, Àngel Ros, es va comprometre dimecres passat, en una reunió amb el president del club, Félix González, a mantenir les xifres de l’ajuda independentment de la categoria en la qual acabi militant l’equip la pròxima campanya.

"Estem contents, perquè enteníem que era una cosa lògica si volíem recuperar la categoria l’any següent. Cal pensar que els quatre o cinc millors equips de la LEB Plata manegen un pressupost molt semblant al que hem tingut nosaltres aquest any en la LEB Or, així que havíem de mantenir els ajuts per fer un equip competitiu per poder lluitar per l’ascens", va indicar González.

D’aquesta manera, l’Actel Lleida s’assegura una aportació fixa de l’ajuntament per a la pròxima campanya de 216.000 euros, la mateixa que ha rebut aquesta última, mentre que per a les tres següents, la 2017-2018, la 2018-2019 i la 2019-2020, la subvenció baixa fins als 180.000.

L’esmentat conveni plurianual es va aprovar amb els vots favorables de PSC, CiU, ERC i PP, l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra de Crida i Comú.

D’altra banda, la junta directiva del club també ha rebut una resposta favorable d’Actel per continuar donant nom a l’equip. L’empresa lleidatana va firmar l’any passat per a tres temporades i, malgrat el descens, també mantindrà les xifres de l’acord inicial.

El president Félix González va reconèixer que "ara estem amb les mans lliures" per abordar diferents alternatives, si bé va voler deixar clar que l’opció de Prado no està descartada.

"Veurem què fem, però l’opció de Joaquín continua viva", va assenyalar. De fet, González va apuntar que "tant Prado com Ramon Bordas (gerent) tenen instruccions d’elaborar una llista de jugadors per incorporar, tant si juguem a LEB Or com a Plata."

El club comunica a Prado la rescissió del seu contracte

L’Actel Força Lleida ja li ha comunicat per escrit a Joaquín Prado que a partir de l’1 de juliol deixarà de ser oficialment entrenador del primer equip. El club s’ha acollit a la clàusula que hi havia al contracte, firmat fa un any amb una durada de tres temporades, per la qual quedava desvinculat en cas que l’equip no jugués la campanya següent a la LEB Or o a la Lliga ACB.

Comparteix

Altres notícies del dia