Actualitat

Els pagesos exigeixen reunir-se avui amb Serret o demà tallen carreteres

SEGREcom
22-06-2016
  • Els pagesos exigeixen reunir-se avui amb Serret o demà tallen carreteres

La Plataforma per la Defensa de la Fruita Dolça, amb el suport de JARC i Asaja, va exigir ahir l’assistència de la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, a la reunió avui amb la conselleria per trobar solucions a la crisi que travessa el sector o, si no, demà tallaran les carreteres coincidint amb la revetlla de Sant Joan.

El portaveu de la plataforma, Jonathan Sanjuan, va explicar que demanen la presència de la consellera perquè consideren "urgent" una trobada amb la gran distribució per arribar a una solució a la crisi pels baixos preus que pateixen els productors de la fruita.

Les carreteres que tenen previst tallar són totes les que connecten Lleida ciutat, N-240, C-13 i N-230, les que van cap a Aragó i les entrades i sortides de l’A-2 i AP-2.

Per la seua part, el president d’Asaja de Lleida, Pere Roqué, va remarcar que cap partit polític porta en el seu programa per a les eleccions del 26-J una solució per al sector. Des de JARC, Osvald Esteve va denunciar que "s’ha perdut el respecte a la professió del pagès, que ha de cobrar dignament".

La consellera diu que ja els va rebre i que avui serà a Brussel·les

La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, va recordar ahir que la Plataforma per la Defensa de la Fruita Dolça va ser convidada a la taula sectorial del passat 10 de maig malgrat no tenir-hi representativitat. A més, va avançar que avui no podrà assistir a la reunió entre alts càrrecs de la conselleria i la plataforma perquè, va explicar, serà a Brussel·les per presidir l’Assemblea General de l’Associació de Regions Europees Productores de Fruites i Hortalisses. Serret prendrà el relleu al capdavant del lobby a la regió de l’Emília Romanya.

 

Comparteix

Altres notícies del dia