Actualitat

El turisme d'aventura arranca la temporada

SEGREcom
25-06-2016
  • El turisme d'aventura arranca la temporada

L’inici de les vacances escolars implicarà l’arrancada de la temporada alta del turisme d’aventura, que a partir de la setmana que ve començarà a registrar un sensible augment de la demanda dels seus serveis entre setmana, que fins ara es basava en les activitats que el sector oferia a grups d’escolars que celebraven el final de curs. "Molta gent comença les vacances, la qual cosa significarà que tindrem més producció de dilluns a divendres", va explicar ahir el president de l’Associació d’Empreses de Turisme Actiu i Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, Flòrido Dolcet. El turisme actiu o d’aventura espera tenir avui dissabte la jornada amb més ocupació de tot el pont de Sant Joan, va remarcar Dolcet, que va explicar que les altes temperatures que es registren al Pirineu ajudaran a aconseguir "entre un 65 i un 70% de producció".

L’ocupació turística del Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça, mentrestant, ha complert les expectatives del patronat de Turisme de la Diputació i la Federació d’Hostaleria de Lleida, que van calcular que entre un 85% i un 95% de les places hoteleres estarien ocupades gràcies a la celebració de la festa de les falles en diverses localitats pirinenques (vegeu la pàgina 40). La portaveu de les cases de turisme rural de Lleida, Núria Ferrando, va confirmar que l’ocupació d’aquests establiments va arribar al 85%.

Regulació del trànsit manual a Gerri de la Sal

Dos operaris del ministeri de Foment s’encarreguen des d’ahir de regular el trànsit a la travessia urbana de Gerri de la Sal (Baix Pallars), la qual cosa va servir per reduir al mínim les cues de vehicles que van passar per aquest tram de la carretera N-260, segons va explicar l’alcalde de la població, Josep Maria Semino. "Van passar-hi uns 3.800 cotxes i amb el nou sistema de regulació les esperes no van anar més enllà dels 6 o 7 minuts", va explicar el primer edil. Aquests temps contrasten amb els 45 minuts que els vehicles van haver d’esperar a la mateixa zona el dissabte de la setmana passada, quan Foment va aplicar les restriccions per aquesta via per les obres d’ampliació de la calçada a la travessia. Després del caos del primer cap de setmana, Semino va sol·licitar canviar els semàfors automàtics per operaris, a la qual cosa el ministeri va accedir.

Comparteix

Altres notícies del dia