El Comú de Lleida proposa rebaixar l’IBI un 5% apujant el dels grans propietaris

REDACCIÓ
Publicat: 
15-09-2017
Actualitzat: 15-09-2017 12:06
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La roda de premsa del Comú de Lleida
    Peu de foto: 
    La roda de premsa del Comú de Lleida

El grup municipal del Comú de Lleida proposa apujar l’IBI als grans propietaris per poder rebaixar aquest impost un 5% a nivell general. Argumenta que la llei d’Hisendes Locals “permet la progressivitat, malgrat que els diferents governs a Lleida sempre han ignorat aquesta opció”. De fet, insisteixen que a Catalunya, "només Lleida i Santa Coloma de Gramenet permeten que les grans propietats paguin el mateix IBI que tothom". L'agrupació d'electors remarca que al 10 per cent dels immobles no residencials de més valor cadastral se’ls pot aplicar un tipus diferencial més elevat, fins al 28%, i assegura que amb això aconseguirien 2,31 milions extres, que compensarien els 2,07 que es deixarien d’ingressar amb la rebaixa del 5% general.

Des del Comú de Lleida, apunten, a més, que en els càlculs només han previst augments en quatre de cada cent immobles de més valor cadastral, els més elevats, passant el tipus del 0,914 a l’1,17.  A més, planteja rebaixar el tipus de l’IBI rústic del 0,819 al 0,65 a bona part dels pagesos i una moratòria de tres anys de l’impacte de la cadastrada. Així mateix, demana imposar a les companyies subministradores d’electricitat, gas, telefonia i fibra òptica “totes les taxes que permet la llei per ocupació de l’espai públic” i doblar-la a bancs amb caixers al carrer.

Els regidors del grup municipal del Comú subratllen que aquesta proposta està calculada sobre els padrons fiscals del 2016 i també posa sobre la taula ajudar les rendes més baixes a pagar l'IBI a través de subvencions.

Comparteix

També t'interessarà