Orum Center implanta la e-terapia i ultima l’estudi sobre l’eficàcia de la teràpia online

REDACCIÓ
Publicat: 
25-03-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Orum Center implanta la e-terapia i ultima l’estudi sobre l’eficàcia de la teràpia online

Els psicòlegs d’Orum Center estan oferint des de fa uns dies i en motiu del confinament, sessions de teràpia online als seus pacients. El precursor fou el psicòleg i e-terapeuta del centre, Xavier Amat, que aquests dies dedica tot el seu temps a aquesta modalitat de teràpia.

De fet Orum Center amb Xavier Amat al capdavant, fou qui va abanderar el debat sobre la importància de les noves tecnologies en l’àmbit de la psicologia, particularment en la terapia online. El 2018 el centre va organitzar les jornades ‘Les dues cares de les noves tecnologies. E-terapia i noves addiccions’. Des d’aquella jornada, que va reunir professionals i usuaris, Orum va iniciar un camí enfocat a trobar la tecnologia que permetés fer teràpia online amb els seus pacients amb una plataforma que complís la llei de protecció de dades.

Actualment els pacients poden realitzar les seves sessions amb els professionals a través de la plataforma CITA.IO. Des d’Orum el professional envia a l’usuari un enllaç, que haurà d’obrir en el moment de la seva sessió ja sigui a la seva tablet, al seu mòbil o a l’ordinador.

El confinament degut al Coronavirus ha obligat a implantar totes les sessions amb e-terapia. “Hem valorat que no podíem suspendre tractaments i havíem de seguir oferint suport psicològic als nostres usuaris, per tant, el que hem fet a Orum és extendre l’e-terapia a tots els professionals de la psicologia tant per a infants com per a adults. Confiem ampliar-ho ben aviat als psicopedagogs i logopedes, sempre amb la garantia de la plataforma que compleix la normativa” explica Xavier Amat.

Per altra banda Orum col·labora amb la Unviersitat de Lleida en una recerca que busca determinar què diu la comunitat científica sobre l’e-teràpia o teràpia online i les principals diferències d’aquesta respecte la teràpia psicològica convencional en el tractament dels trastorns d’ansietat.

L’estudi, que es troba en la tercera fase, està liderat pel psicòleg i e-terapeuta Xavier Amat per part d'Orum Center i el professor de psicologia Jorge Moya, del grup de recerca de Neuropsicologia, gens i ambient (NEUROPGA) de la UdL i compta amb la col·laboració de les psicòlogues Anna Blanch i Maria Gilart, d'Orum Center. “Volem aportar ciència a la teràpia online. Posar sobre paper què en diu la comunitat científica internacional, per això ens cal anar a les fonts, a les publicacions científiques que s’han fet ressò d’aquests nous mètodes d’abordatge terapèutic ens els darrers anys i recollir conclusions en un estudi actualitzat” explica Xavier Amat, e-terapeuta i coordinador d’Orum Center. “Ens hem adonat que falta un corpus científic unificat per aquest tipus de teràpia que expliqui quines són les diferències significatives respecte la teràpia presencial. A Orum Center estem convençuts d’aquest mètode, sabem que funciona, perquè en tenim evidències contínues amb els nostres pacients, però hem volgut anar més enllà i recollir totes les aportacions científiques de la comunitat internacional en una investigació pròpia amb la UdL”.
Així doncs Orum Center es converteix en centre pioner en promoure la investigació sobre l’aplicació de l’e-teràpia i la teràpia convencional en l’abordatge dels trastorns d’ansietat i ho fa amb els professors de la UdL Jaume March Llanes i Jorge Moya Higueras juntament amb la psicòloga Anna Blanch.

Les noves tecnologies aplicades a la psicoteràpia en el territori lleidatà 

El centre segueix en la línia d’ampliar el debat sobre la importància de les noves tecnologies en l’àmbit de la Psicologia i particularment en la psicoteràpia a les terres de Lleida. Una línia que va encetar l’abril de 2018 la jornada “Les dues cares de les noves tecnologies: e-teràpia i noves addiccions” organitzada aleshores en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament, i que estava adreçada tant a professionals, com a famílies.
Segons explica Xavier Amat, responsable d’Orum Center, “per les característiques geogràfiques de Lleida, poca població i distribuïda per tot el territori, amb grans distàncies, les noves tecnologies i concretament l’e-teràpia són eines de vital importància per aconseguir que tothom tingui més accessibilitat a la psicoteràpia. Ara, amb el confinament al que ens obliga el coronavirus, s’ha convertit en un vehicle primordial”.
 

Sobre Orum Center

Ubicat al carrer Ballester n 9 de Lleida, Orum Center està format per un equip multidisciplinari de professionals del món de la salut amb més de 20 anys d’experiència en diferents àmbits: Psicologia, Pedagogia, Psicopedagogia, Logopèdia, Neuropediatria i Neuropsicologia. Orum Center atén nens, adolescents i adults que presentin qualsevol tipus de trastorns mentals. Actualment, és l’únic centre privat de Lleida que vol especialitzar-se en les addiccions a les noves tecnologies.
Comparteix

També t'interessarà