‘Clàssica oberta’, el nou cicle en format cafè concert que reinventa la clàssica a Lleida

REDACCIÓ / Pau Vilaró
Publicat: 
26-02-2024
Actualitzat: 26-02-2024 19:01
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ‘Clàssica oberta’, el nou cicle en format cafè concert que reinventa la clàssica a Lleida
    Peu de foto: 
    Espai Orfeó

L'Espai Orfeó estrena CLÀSSICA OBERTA, un cicle que pretén canviar la forma dels concerts de música clàssica per fer-los més accessibles i oberts a tothom.

CLÀSSICA & CAFÈ-CONCERT

CLÀSSICA OBERTA serà el primer cicle de música clàssica en format cafè concert, una novetat amb servei de bar per fer l'experiència més atractiva i informal. Tots els concerts seran conduïts pel músic i professor Mario Peña y Lillo, que animarà els esdeveniments per fomentar el diàleg entre músics i públic, perquè tothom pugui gaudir. Les propostes musicals seran diverses en estils, èpoques i intèrprets.

UNA OPORTUNITAT PER ALS NOUS TALENTS

CLÀSSICA OBERTA també donarà suport als nous talents i intèrprets emergents, amb la col·laboració de l'Escola Superior de Música de Catalunya. En dos dels tres concerts, 'La màgia de la veu' i 'La música de cambra', els intèrprets seran estudiants de màster i grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Música de l'ESMUC.

LA MÚSICA CLÀSSICA PER A TOTHOM

CLÀSSICA OBERTA s'iniciarà el 9 de març amb 'El concert d'Aranjuez' de Joaquín Rodrigo, interpretat pel guitarrista Gian Carlo Scevola, guardonat amb el premi Frèderic Mompou i Miquel Llobet al Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona.

Clàssica Oberta neix amb el suport de la Fundació Horitzons 2050, que promou el debat sobre el present i el futur de les terres de Ponent en els àmbits econòmic, social, cultural i patrimonial, així com la realització d'activitats culturals en l'àmbit de les humanitats, sempre lligades a la catalanitat.

PROGRAMACIÓ

  • EL CONCERT D’ARANJUEZ: Dissabte 09/03, 20 h. Espai Orfeó

Gian Carlo Scevola, guitarra / Katarina Ruvidić, piano

El Concert d'Aranjuez és una de les obres més emblemàtiques de la música i la guitarra clàssica, i una de les més conegudes pel gran públic. Poca gent sap però, que la seva estrena va ser a Barcelona, el 1940 al Palau de la Música Catalana. En el 25è aniversari de la mort de Joaquín Rodrigo, us convidem a escoltar unes de les obres cabdals del repertori per a guitarra i una fita a la història de la música a Catalunya amb el reconegut guitarrista Gian Carlo Scevola, guardonat amb el premi Frèderic Mompou i Miquel Llobet, al Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona, acompanyat de la pianista Katarina Ruvidic.

  • LA MÀGIA DE LA VEU: Dissabte 06/04, 20 h. Espai Orfeó

Iris Miralles, soprano / Aina Gascó, piano

Enrique Padilla, baríton / María Trigueros, piano

Les dues parelles d'intèrprets, la soprano Iris Miralles i la pianista Aina Gascó, i el baríton Enrique Padilla i la pianista María Trigueros, ens oferiran un concert dedicat al Lied o cançó, on música i poesia s'uneixen en una sola expressió per transportar-nos des de la més lluminosa felicitat, fins a la més profunda melancolia.

La màgia de la veu i el lied, seran les grans protagonistes d’aquest concert amb una acurada selecció de cançons. Des de la puresa romàntica de Franz Shubert, passant per la subtilitat impressionista de Claude Debussy, fins a la força d’un dels grans del segle XX, Leonard Bernstein.

Els quatre intèrprets són estudiants del Màster de Lied “Victoria de los Ángeles” de l’ESMUC.

LA MÚSICA DE CAMBRA: Dissabte 20/04, 20 h. Espai Orfeó

Trio Tragique

Antonio Cruzado, clarinet / Adela Beiro, viola / Marta Infante, piano

El Trio Tragique, format per clarinet, viola i piano, és una formació instrumental no massa convencional en les agrupacions de música de cambra. La mateixa singularitat té el seu repertori, que ens permetrà redescobrir obres perdudes en el temps de compositors que van tenir un gran reconeixement a la seva època.

Sota el mestratge del gran repertorista Kennedy Moretti, el Trio Tragique ens proposa un apassionant viatge per les obres d’alguns dels grans oblidats del romanticisme musical, com Max Bruch i Carl Reinecke.

Els tres intèrprets són estudiants de Grau en ensenyaments artístics superiors de música de l’ESMUC.

Comparteix

També t'interessarà