El míting central, entre bastidors

SEGREcom
Publicat: 
15-06-2016
Actualitzat: 15-06-2016 9:18
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El míting central, entre bastidors

"Tot està controlat. Fins i tot per on entra i surt un candidat tenint en compte, per exemple, que el tret de càmera sigui millor o pitjor perquè hi hagi més o menys gent o es vegi un element simbòlic de la ciutat", expliquen des del PSC a Lleida ciutat.

"És molt important, per exemple, que es vegi el candidat de cara", apunten des d’En Comú Podem.

Però la maquinària d’un gran acte comença molt abans. El dia i l’hora a què se celebrarà ve generalment marcat per una qüestió d’agenda del protagonista. Però, si hi ha la possibilitat, no es descuiden molts altres aspectes.

"Intentem posar una hora raonable perquè la gent pugui conciliar la vida laboral i familiar i també per facilitarla feina dels mitjans de comunicació", asseguren des d’ERC.

I com s’elegeix qui ve en cada acte? "Quan comença la campanya totes les seccions demanem la lluna, però no se’ns sol concedir, i menys en unes de generals. Però en aquesta ocasió Lleida és una prioritat i per això vindrà Rajoy", expliquen des del PP. Les enquestes internes acaben de decidir aquest element.

Escollir el lloc és el següent pas, encara que en ocasions sol ser una decisió més d’última hora. La disponibilitat o el model de campanya marcat per l’equip de Madrid o Barcelona influeixen, però també hi ha partits que tenen en compte el caràcter del polític i l’edat del públic al qual cridarà més l’atenció per decidir l’espai o un barri.

O l’època de l’any, ja que l’estiu permet fer més actes de carrer.

Estarà sol el candidat a l’escenari o apareixerà amb un exèrcit de fans darrere? Hi ha un càsting per escollir-los? "La seua elecció es fa entre els assistents i voluntaris, i normalment són persones joves", apunten des de Convergència.

"No es fa cap càsting, però s’ha de tenir en compte que ha de ser gent que pugui aguantar hora i mitja o dos hores sense moure’s. Solen ser joves perquè són els que més animen i els escollim quan fem trucades per saber si vindran al míting. No es miren quotes de gènere o d’immigració", asseguren des del PSC.

"Generalment són voluntaris", apunten des del Partit Popular. I tots coincideixen a assegurar que ningú cobra per fer-ho.

"Nosaltres no posem ningú darrere. De fet, en aquesta campanya hem optat més per reunions sectorials que per grans mítings perquè la gent està cansada d’aquest format", asseguren des de Ciutadans.

En els mítings d’En Comú Podem tampoc hi ha extres a l’escenari. "Tothom és entre el públic", expliquen. Però fins i tot hi ha partits que també controlen com s’asseu el públic en l’acte, tenint en compte, per exemple, de no posar persones grans o amb problemes de vista en una zona en la qual toqui molt directament la llum.

I, perquè es vegi el menys buit possible, són habituals les trucades a militants.

No hi ha míting sense attrezzo i també està estudiada la col·locació de faristols, cartells, banderoles... Tot compta, fins i tot l’alçada del candidat. "La posada en escena està perfectament estudiada", reconeixen des d’ERC.

En definitiva, tot, o gairebé tot, calculat al mil·límetre perquè, vist això, cada vot compta, i molt, en unes eleccions sense un clar govern a la vista.

Comparteix

També t'interessarà