ℹ️ Estàs moltes hores enfront de la pantalla? Així pots combatre el 'coll tecnològic'

REDACCIÓ - AMIC
Publicat: 
18-09-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ℹ️ Estàs moltes hores enfront de la pantalla? Així pots combatre el 'coll tecnològic'
    Peu de foto: 
    foto d'arxiu: Pixabay

No sense el meu mòbil - ni sense el meu ordinador -! Aquest podria ser el títol de la nostra pel·lícula. Així és: cada vegada passem més temps enfront de les pantalles dels nostres dispositius electrònics i és lògic que ens preocupem per l'impacte d'aquesta mena de rutines en la nostra salut i aparença. Precisament, una de les conseqüències associades al treball en remot i l'ús constant d'ordinadors i telèfons intel·ligents és l'anomenat 'coll tecnològic'. T'expliquem com prevenir-ho i tractar-ho, de la mà d'una experta!
 

3 mites sobre les pantalles i la salut dels nostres ulls
Peu de foto: 
Imatge d'arxiu (Pixabay)

Una arruga amb nom propi

Les arrugues horitzontals al voltant del coll són un signe de l'edat conegut popularment com a 'collaret de venus'. No obstant això, cada vegada estan apareixent a una edat més primerenca (en persones de fins i tot 20 i 30 anys) pel gest continu de tenir el coll inclinat sobre les pantalles. S'ha rebatejat com a 'coll tecnològic' i acostuma a anar acompanyat de l'aparició primerenca de flaccidesa i de papada.

No es tracta únicament d'una qüestió estètica, ja que hi ha més parts del cos que pateixen per aquesta sobreexposició a la tecnologia: les cervicals es tiben, els ulls i la pell pateixen per la llum blava i les articulacions de la mà es ressenten. Per això, és important no prendre-s'ho de broma i adoptar mesures.

Com podem evitar el coll tecnològic?

La Dra. Pérez Sevilla, cirurgiana maxil·lofacial i experta en medicina estètica facial, ens dona alguns consells per a prevenir el coll tecnològic:

  1. Evita abaixar el cap per a mirar la pantalla.
  2. Relaxa el coll i realitza moviments de rotació per a relaxar els músculs.
  3. Para especial precaució amb els ordinadors portàtils.
  4. Adopta una posició ergonòmica per a evitar dolors en el clatell i arrugues en el coll.
  5. Pel que fa a la rutina de skincare, aplica't cremes específiques per a aquesta zona pel matí i a la nit, estenent-les de manera ascendent per l'escot i el coll. Tingues en compte que la pell del contorn és dues vegades més fina que la del rostre i s'asseca més fàcilment a causa de l'escassa presència de glàndules sebàcies i sudorípares.

Si les arrugues ja han fet acte de presència i volem desfer-nos d'elles d'una forma visible i eficaç, la Dra. Pérez Sevilla recomana tractar-les "usant àcid hialurònic de diferents densitats en dues capes: en primer lloc, aplicarem l'àcid hialurònic més dens per a separar la pell del múscul platisma; en segon lloc, necessitarem l'àcid hialurònic menys dens per a donar textura a la dermis."

Faixes facials, sí o no?

Quant a l'ús de faixes facials durant la nit, que prometen remodelar la zona de la papada i les línies mandibulars, l'experta nega la seva efectivitat: "un resultat així no es pot aconseguir amb aquests dispositius de pressió. Durant la nit, quan estem tombats, no hi ha un efecte de gravetat sobre la pell, per la qual cosa no serviria de res posar-se una faixa facial".

I afegeix: "L'únic sentit que podria tenir usar aquestes faixes seria en corredors o esportistes mentre practiquen esports d'impacte durant molt de temps i en determinades edats, sobretot, les que s'associen a pics d'envelliment dels teixits profunds i la pell, perquè aquests teixits no pateixin tant (només s'haurien d'usar mentre es realitzen). Per tant, recomano dormir boca amunt, si no existeix cap malaltia de base, aplicar bones cremes a la nit i apostar per uns llençols suaus i confortables."

Comparteix

També t'interessarà