La UGT denuncia greuges en les condicions laborals del professorat substitut de la UdL i exigeix negociar-les

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
22-09-2023
Actualitzat: 22-09-2023 14:02
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La UGT denuncia greuges en les condicions laborals del professorat substitut de la UdL i exigeix negociar-les
    Peu de foto: 
    Foto: Alba Mor

El sindicat assegura que les condicions s'han aplicat de manera "unilateral" i generen "desigualtats" entre universitats


La UGT-Terres de Lleida ha denunciat greuges laborals i salarials del professorat substitut de la Universitat de Lleida (UdL). Es tracta d'una nova figura creada per la LOSU (Llei Orgànica del Sistema Universitari) que, segons el sindicat, no està regulada al conveni col·lectiu. Malgrat els intents de negociació per regular la nova figura, la UGT-Terres de Lleida lamenta que els equips de govern de les universitats hagin tirat pel dret aplicant de manera "unilateral" condicions que generen "desigualtats" entre universitats a nivell retributiu. Per això, el sindicat exigeix reprendre les negociacions i pactar noves condicions de treball que vagin en la línia del docent al qual es substitueix.

Pel que fa a les desigualtats salarials, la UGT ha apuntat que el document que reglamenta la remuneració estableix quatre nivells que van dels 11.000 euros bruts anuals fins als més de 17.000 euros bruts anuals. D'aquesta manera, "algunes universitats pagaran més als professors substituts que d'altres", segons ha indicat el portaveu de la Secció Sindical de la UGT a la Universitat de Lleida, Marc Macià, qui ha afegit que aquestes condicions ja s'apliquen al nou professorat substitut de la UdL, malgrat no tenir contracte.

Per la seva banda, el secretari general de la UGT-Terres de Lleida, José Luis Aguilá, ha apuntat que mentre hi ha estudiants que paguen quantitats "importants" per treure's els estudis, hi ha professors que "no arriben a final de mes" tot i que la seva obligació sigui "oferir el mateix nivell" que el professor el qual substitueix que cobra uns 40.000 euros anuals.

Per tot, el sindicat ha presentat un recurs d'alçada a la direcció general d'universitats que, al seu torn, l'ha tramès al rectorat de la UdL perquè el resolgui. "Si no hi ha acord amb els sindicats i no es respecta la llei ho denunciarem", ha sentenciat el secretari del sector d'educació de la UGT Serveis Públics, Josep Ibáñez.

Comparteix

També t'interessarà