La fira de màgia al carrer Montgai Màgic presenta l'edició més solidària

REDACCIÓ / JOSEP A. PÉREZ
Publicat: 
27-09-2024
Actualitzat: 27-09-2024 10:14
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La fira de màgia al carrer Montgai Màgic presenta l'edició més solidària
    Peu de foto: 
    Fira de màgia al carrer Montgai Màgic ©Comarques

Montgai Màgic 2024 dedicarà enguany una atenció especial a les persones mobilitat reduïda amb una iniciativa que consisteix a dur a terme petits espectacles en residències geriàtriques i centres de dia de la demarcació un projecte que dur a terme l’ONG Mags per l’Esperança  


L'edició d'enguany de la fira de màgia al carrer Montgai Màgic inaugurava el programa el dia 9 de setembre a la residència d’avis d’Àger, una iniciativa que forma part d'una nova estratègia de l'organització amb la qual es vol fer arribar la màgia a les persones amb mobilitat reduïda. Els espectacles els impulsen els mags de l’ONG Mags per l’Esperança que han continuat visitant altres localitats. 

El certamen és organitzat per l'Ajuntament de Montgai, l’Associació Amics de la Màgia i l'Associació de Mags i il·lusionistes de Lleida (AMIL), amb el suport de la Diputació de Lleida.

Quatre dies de màgia pels carres de Montgai en la quinzena edició de la Montgai Màgic
Peu de foto: 
Foto: Diputació de Lleida

Pel que fa a la programació d’enguany el mag Mario López, serà l'encarregat de fer la inauguració el dissabte 5 a les 6 de la tarda, un mag que destaca per fer màgia amb qualsevol objecte quotidià. L’espectacle estrella del dissabte 5 a les 8 del vespre anirà a càrrec del mag belga Sebastien Detisse, un mag que combina la màgia amb el circ i el clown.

La cloenda la durà a terme el mag Javier Botia, campió del  món l’any 2018 a Corea, la seva especialitat és el metal·lisme,  el diumenge a les 6 de la tarda.

Fira de màgia al carrer Montgai Màgic ©Comarques

Montgai Màgic ha programat quatre dies intensos de màgia, amb més d’una cinquantena de mags que oferiran un centenar d'espectacles del 3 al 6 d’octubre en 14 escenaris  distribuïts per tot el municipi. I com és tradicional el certamen començarà dijous amb una jornada escolar dedicada a uns 300 alumnes d’entre 3 i 12 anys i  65 professors/es procedents d'escoles rurals de la zona

Montgai Màgic es completarà amb un mercat de productes artesans i alimentaris que comptarà amb una vintena d’expositors.

Montgai Màgic seguirà el divendres amb la sessió de màgia solidària adreçada a persones amb discapacitat, que s’organitza conjuntament amb la federació ALLEM i a la qual assistiran unes 180 persones i monitors d’una desena de centres de Lleida. Les dues jornades comptaran amb tallers i espectacles de la mà de Mags per l’Esperança.

L’alcalde, Jaume Gilabert, destaca que Montgai pot celebrar un certamen d’aquestes característiques gràcies a la col·laboració voluntària d’una trentena de veïns i veïnes de la localitat i de poblacions properes i especialment a les empreses patrocinadores. Per la seva part, el director del certamen, Xavier Pérez (Mag Reivax), assegura que “es una fira que dona oportunitat als mags amateurs, els quals esperen tot l’any per participar en aquesta fira i que cada any es coneix des de més lluny”. 

Comparteix

També t'interessarà