El Museu Roda Roda de Lleida exposa un Seat Ibiza Olímpico: el cotxe dels Jocs del 1992

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
25-06-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Museu Roda Roda de Lleida exposa un Seat Ibiza Olímpico: el cotxe dels Jocs del 1992
    Peu de foto: 
    Seat Ibiza Olímpico ©Paeria de Lleida

El Museu de l’Automoció Roda Roda de Lleida presenta, en el seu cicle "La peça del trimestre", un Seat Ibiza Olímpico. Aquest vehicle és una versió especial del popular model de la marca catalana Seat, creat especialment per als Jocs Olímpics de Barcelona de 1992, i es va utilitzar a la Vila Olímpica amb els colors i el logotip dels Jocs.

Seat, com a patrocinador oficial dels Jocs, va dissenyar vehicles especials per a l'ocasió, basats en els models Toledo i Ibiza. Del Toledo es van crear dues versions: una anomenada Podium, amb només 24 unitats per als medallistes espanyols, amb detalls exclusius, i una altra d’elèctrica, que acompanyava el recorregut de la torxa olímpica i la prova de la marató. La versió de l’Ibiza es feia servir per a desplaçaments interns de l’organització i els esportistes a la Vila Olímpica i entre les diverses seus.

Després dels Jocs, els vehicles es van posar a la venda juntament amb altres materials i mobiliari utilitzats durant l'esdeveniment. Ara, 32 anys més tard, amb París acollint una nova edició dels Jocs, el model exposat segueix en funcionament.

L’exposició també inclou objectes originals dels Jocs Olímpics de Barcelona, com una torxa olímpica que va fer el recorregut entre Vinaixa i Vimbodí, el xandall oficial del rellevista, una medalla commemorativa, i dos exemplars del Diari de Lleida amb articles sobre els Jocs i els vehicles de Seat.

Amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal, aquesta exposició es pot visitar al Museu de l’Automoció Roda Roda fins al 29 de setembre.

Comparteix

També t'interessarà